sr

Vojislava Ilića 21/1, 11050 Beograd
email: office@esthetic-style.rs
mob: 060/40 60 909, tel: 011/242 12 30

Mezoniti Esthetic Style Centar

 

Zimska akcija

Silhouette Soft niti

 

Silhouette Soft - “one stitch face-lift”

nova generacija tretmana nitima

izvanredni rezultati

 

Predstavljamo vam novu generaciju tretmana nitima, koja nudi adekvatnu opciju poništavanja efekata ranog starenja kože lica i vrata, bez odlaska u operacionu salu. Ovaj neoperativni facelifting je jedina prava alternativa hiruškom podizanju i zatezanju kože (face-liftingu).

Daje potpuno prirodni, podmlađeni izgled lica i vrata uvođenjem posebno dizajniranih niti ispod kože, po čemu se i veoma razlikuju od do sada korišćenih mezoniti.

Veoma je tražena u filmskim centrima moći kao prestižna metoda lepote i glamura.

Sama nit je izgrađena od polilaktičke kiseline, koja se mnogo godina unazad koristi u operacijama od “kuka do srca”. Sastoji se od resorptivne niti sa resorptivnim bidirekcionim konusima i kao takva daje dvostruki efekat:

 

Efekat liftinga (podizanja kože) daju konusi postavljeni na niti koji se duboko usađuju u tkivo i time snažno povlače kožu suprotno gravitaciji. Rezultat je vidljiv odmah nakon intervencije.
Efekat regeneracije je postepen i nastaje resorbovanjem polilaktičke kiseline od koje je nit proizvedena i koja tako razgrađena stimuliše  kožu u dubljm slojevima.

 

Polilaktička kiselina ostaje dovoljno dugo u organizmu da produkuje nov kolagen, a takođe i prelazak “nezrelog” u “zreo” kolagen. Sve ove reakcije dovode do nadoknade jedrine, volumena, dodatnog zatezanja i poboljšanja teksture kože.Silhouette Soft nitima mogu se tretirati različiti delovi lica i vršiti različite estetske intervencije:

 - potpuno zatezanje srednje trećine lica

 - vraćanje kontura lica u donjem delu (jow line – donja ivica donje vilične kosti)
 - vraćanje jedrine u jagodice, naglašavanje jagodica
 - zatezanje nazolabijalnih bora
 - zatezanje bora marioneta
 - podizanje obrva
 - zatezanje kože vrata

 

Silhuette Soft tretman  izvodi lekar u ordinaciji pod lokalnom anestezijom koja se aplikuje na ulazna i izlazna mesta, što samu intervenciju čini bezbolnom i komfornom. Procedura traje nešto kraće od sat vremena.

Nit se nežno insertuje pod kožu, a kako progredira tako se pomenuti konusi pripajaju za potkožno tkivo. Na kraju se primenjuje blagi pritisak i povlaćenje niti, što rezultira zatezanjem i podizanjem kože nakon čega se  odstranjuje  višak niti koji viri.

Prve nedelje nakon procedure možete očekivati blaži bol (koji se ne pojavljuje kod svih), a prolazi na paracetamol ili brufen.Vrlo retko kod nekih pacijenata se javlja diskretan otok koji takođe ako se i pojavi, brzo prolazi.

 

 

 

 

 

Mezoniti

 

Antiaging medicina unapređuje gotovo svakodnevno svoje metode podmlađivanja i zatezanja kože lica i tela. Stručnjaci su jednoglasni u oceni da se najdalje otišlo sa 3D mezonitima. Ono što mogu da učine 3D mezoniti je zaista revolucionarno i zadivljujuće.

Mezoniti predstavljaju razgradiva vlakna koja se pomoću igle uvode pod kožu. Ta vlakna formiraju mrežu niti oko kojih organizam stvara novi kolagen. Zahvaljujući fleksibilnosti izuzetno tanke i mekane igle postiže se izvanredna preciznost u svim nivoima kože i u svim pravcima. Materijal od kojih su izgrađene niti, polydioxannone se u potpunosti razgrađuje u periodu oko 6 meseci nakon aplikacije.

 

Mezoniti visoke otpornosti formiraju jaku mrežu koja podržava tkiva. Važno je napomenuti da se fizionomija lica ne menja i da na mestu resorbovanih niti ostaje mreža novoformiranih kolagenih vlakana bez oštećenja mikrocirkulacije i vaskularizacije tkiva.

 

Mezoniti se koriste za podizanje i zatezanje kože, za oblikovanje lica i korekciju bora (regija oko očiju, obraza, podbratka, vrata, dekoltea). Osim na licu mezoniti služe i za oblikovanje i zatezanje kože tela (bedra, stomak, nadlaktice, kolena, unutrašnja strana butina, zadnjica).

 

Ova jedinstvena, inovativna tehnika podmlađivanja, gotovo je bezbolna, ne ostavlja ožiljke, hematome i izuzetno je komforna. U zavisnosti od regije koja se tretira potrebno je oko 30 minuta i pacijent može odmah da nastavi sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

 

Rezultat postignut mezonitima se uočava za oko 2 meseca i traje do 2 godine, što zavisi od broja urađenih tretmana i od početnog stanja kože pacijenta.

 

Ne preporučuje se u trudnoći, kod poremećaja krvi i sistemskih bolesti, kod onih čija je koža sklona keloidnim ožiljcima.

 

Nedelju dana posle tretmana poželjno je izbegavati sunce, tople kupke, solarijum i saune.

 

Preporučujemo vam ovu zaista jedinstvenu metodu koja je pravi hit u svetu šou biznisa.
 

Rezultati su fascinantni.